Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح جدید شهرداری تهران برای پولی‌کردن زوج‌وفرد کمکی به مشکل آلودگی هوای تهران نمی‌کند و شهرداری در پوشش این طرح به نام حل آلودگی هوا، سعی در تأمین کسری درآمدهای خود دارد.به گزارش بلاغ،آلودگی هوای تهران به‌عنوان یکی از چالش‌های اساسی زیست‌محیطی، همواره دغدغه مردم و بعضاً مسئولان شهری بوده است. مسئولان مربوطه در راستای کاهش آلودگی هوا در سال‌های اخیر اقداماتی را درنظر می‌گرفتند ولی بنا به دلایلی اجرایی نمی‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسن پورسیدآقایی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران، علت اصلی اجرایی نشدن راهکارهای مؤثر کاهش آلودگی هوای تهران را عدم تحقق بودجه‌های دولتی برای اجرای این راهکارها بیان کرده است.

همین مسئله منجر به کسری بودجه دستگاه‌های مسئول ازجمله شهرداری تهران، نسبت به سال‌های گذشته شد و آن‌ها را مجبور به اجرای راهکارهایی کرد که هزینه مستقیمی برایشان نداشته باشد. از شناخته‌شده‌ترین این راهکارها می‌توان به فاز دوم طرح کاهش اشاره کرد که با افزایش سطح کنترل معاینه فنی وسایل نقلیه، آورده مطلوبی برای آن‌ها به‌همراه داشت. آورده‌های اجرای طرح کاهش به‌حدی برای آن‌ها جذاب بود که منجر به تقویت راهکارهای این‌چنینی شد و شهرداری تهران به‌عنوان یکی از متولیان بحث آلودگی هوا، پیش‌قدم در ارائه راهکارهای بعدی شد.

با توجه به بهبود کیفیت هوای تهران در سال جاری، مسئولان مربوطه از فرصت استفاده کرده و علت آن را اجرای طرح کاهش اعلام کردند. درحالی‌که مطالعات مختلف نشان می‌دهد، علت اصلی و قطعی کاهش آلودگی هوای تهران، افزایش بی‌سابقه میزان بارندگی نسبت به سال‌های گذشته است.

اجرای طرح کاهش با توجه به فراهم بودن زیرساخت‌ها نه‌تنها هزینه خاصی برای آن‌ها درپی نداشت که درآمد خوبی از محل افزایش تعداد مراجعات به مراکز معاینه فنی و افزایش تعداد جرایم نداشتن گواهی معاینه فنی برای آن‌ها ایجاد کرد.

بنابراین شهرداری تهران به فکر تقویت این آورده‌ها افتاد و در ادامه‌ی اجرای طرح کاهش، طرح دیگری را معرفی کرد. آذرماه امسال پورسیدآقایی پیشنهاد حذف طرح زوج‌وفرد را مطرح کرد و دلیل این پیشنهاد را این‌گونه عنوان کرد: مطالعات نشان داده است که طرح زوج‌وفرد، طرح اشتباهی بوده که در بلندمدت نه‌تنها آلودگی هوا را کاهش نداده است که سبب شده مردم به سمت خرید خودروی ارزان‌قیمت با پلاک مخالف گرایش پیدا کنند و این امر موجب افزایش آلودگی هوا شود.  

وی در ادامه پیشنهاد کرد: درصورت تصویب شورای ترافیک تهران، طرح زوج‌وفرد حذف و تبدیل به حلقه دوم طرح ترافیک شود که هزینه ورود به آن نیز یک‌سوم هزینه مجوز طرح ترافیک خواهد بود.

شورای ترافیک شهر تهران در تاریخ ۷ بهمن، جلسه‌ای را برای تصویب این طرح تشکیل داد که اجماع بر لزوم محدودکردن بیشتر تردد خودروهای شخصی در محدوده زوج و فرد به‌منظور کاهش آلودگی هوا صورت گرفت. بنابراین تصمیم شورای ترافیک شهر تهران این شد که از ابتدای سال آینده، طرح زوج‌وفرد حذف شود اما این طرح همچنان مخالفان سرسختی ازجمله شورای شهر تهران، فرمانداری تهران و پلیس دارد که احتمال اجرای آن را کاهش می‌دهد.

به‌منظور بررسی اثرگذاری مثبت این طرح پیشنهادی در کاهش آلودگی هوای تهران لازم است که بررسی‌های دقیق‌تری صورت گیرد.

دلیل اصلی ارائه این طرح این‌گونه بیان شده که طرح زوج‌وفرد در بلندمدت به‌واسطه خرید خودروی دوم توسط مردم، منجر به افزایش آلودگی هوا شده است. سؤال اینجاست که با توجه به وضعیت فعلی اقتصادی کشور، چند درصد مردم قدرت خرید خودروی دوم دارند؟ ضمن این که اگر کسی در شرایط قیمتی فعلی خودروی دوم خریده باشد، درصورت اجرای این طرح حتما توانایی پرداخت هزینه ورود به محدوده زوج‌وفرد را خواهد داشت. بنابراین استدلال مطرح‌شده، دقیق و کارشناسی نیست و این طرح نمی‌تواند هیچ کمکی به کاهش آلودگی هوا کند.

یکی از مهم‌ترین محورهای مخالفت بسیاری از مخالفان این طرح را می‌توان در صحبت سردار مهماندار، فرمانده پلیس راهور تهران پیدا کرد که گفت: پولی‌کردن محدوده زوج‌وفرد بدون پیش‌بینی معابر جایگزین، سایر معابر را دچار به‌هم‌ریختگی می‌کند.

بنابراین با اجرای این طرح نه‌تنها مشکلی از ترافیک و آلودگی هوا رفع نمی‌شود که نظم ترافیکی در سطح شهر را مختل می‌کند.  

محمدعلی احترام، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در این‌مورد می‌گوید: پیش‌بینی می‌کنم که طرح جدید باعث تجمع خودروهای فرسوده در یک منطقه از شهر می‌شود که به‌دلیل بالارفتن حجم ترافیکی در آن منطقه، انتشار آلودگی نیز بالا می‌رود.

برای اجرای چنین طرحی که می‌تواند تنش‌های اجتماعی فراوانی را به‌همراه داشته باشد، لازم است مطالعات علمی و کارشناسی دقیقی صورت گیرد. هرچند پورسیدآقایی از انجام مطالعات در این‌خصوص گفته است، اما پوریا محمدیان، دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک کشور می‌گوید: تا این‌لحظه و گذشت بیش از یک‌ماه از طرح پیشنهادی معاون ترافیک شهردار تهران درباره حذف طرح زوج‌وفرد، هیچ مستنداتی درباره این تغییرات به دست ما نرسیده است.

با توجه به نکات ذکرشده می‌توان گفت که این طرح نه‌تنها توانایی کاهش آلودگی هوا را ندارد که می‌تواند مشکلات بیشتری را در مدیریت شهر تهران به‌وجود آورد. بنابراین این‌گونه به‌نظر می‌رسد که شهرداری تهران در پوشش حل معضلات ترافیکی و آلودگی هوای تهران درنظر دارد کسری هزینه‌های خود را ازطریق اعمال چنین طرح‌هایی جبران کند. بنابراین انتظار می‌رود که شورای شهر تهران در بررسی اجرای این طرح، تمامی جوانب را درنظر گرفته و در برابر خواسته شهرداری تسلیم نشود.

 

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۳۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تلفیق هنر و مفاهیم هنری برای افزایش سطح سواد سلامت جامعه اقدام ارزشمندی است که اداره سلامت شهرداری تهران آن را به شکل مطلوبی در سلامت شهر بوستان لاله اجرا کرده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، زهره الهیان، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در حاشیه بازدید از نمایشگاه سلامت شهر که در بوستان لاله برپا شده است، با بیان اینکه پایتخت در هفته سلامت رنگ و بوی سلامتی به‌خود گرفته است اظهار داشت: اجرای بیش از ۱۶۰۰ برنامه سلامت محور در مناطق مختلف تهران و تسهیل در دسترسی مردم به خدمات سلامت محور از اقدامات ارزشمندی است که در این هفته انجام شده است و امیدواریم این روند بیش از گذشته ادامه پیدا کند.

الهیان با یادآوری اینکه نیازمند ارتقای سلامت در همه ابعاد آن در جامعه هستیم، ادامه داد: نباید سلامت را محدود و منحصر به سلامت جسم دانست. متاسفانه وزارت بهداشت سلامت را در این حوزه تعریف می‌کند و ما در مجلس به وزیر بهداشت درباره این موضوع و توجه بیشتر به ابعاد دیگر سلامت تذکر داده و خواستار آن هستیم که برای پیشگیری از بیماری‌ها به موضوع سلامت روان مانند جسم نیز توجه شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که رویکرد مجموعه‌مدیریت شهری در سه سال گذشته تا چه اندازه منطبق با نیاز‌های سلامت در ابعاد مختلف آن است، با تاکید بر اینکه شهرداری در حال پرکردن خلا فعالیت‌های مرتبط با سلامت روان شهروندان است گفت: خوشبختانه رویکرد مدیریت شهری و اداره کل سلامت شهرداری تهران در مسیر جبران خلا‌هایی است که در حوزه نشاط اجتماعی و پاسخ به مطالبات بر زمین مانده در حوزه سلامت روان و سلامت اجتماعی است. برگزاری رویداد‌هایی که اکنون‌در قالب سلامت شهر شاهد آن هستیم از جمله تلاش‌هایی است که در این مسیر شاهد آن هستیم.

وی با اشاره به تاکید مقام‌معظم رهبری درباره مردمی کردن امور، موضوع مردمی سازی سلامت و مشارکت مردم در این حوزه را دارای اهمیت دانست و گفت: هر زمان که مردم در موضوعات مختلف وارد صحنه شوند، مقدار اثرگذاری برنامه‌ها در جامعه افزایش می‌یابد. حضور توام با نشاط و شادابی مردم در این نمایشگاه نمونه عینی از مشارکت پذیری مردم در این حوزه است چرا که قادر می‌شوند با ارتقای سطح سواد سلامت خود هم از خویش و هم از دیگران بهتر مراقبت کنند.

دیگر خبرها

  • وعده شهردار سنندج برای ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش ‌
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟
  • طرح ترافیک جدید تهران امسال اجرایی نمی شود
  • برنامه‌های شهرداری تهران برای کاهش ترافیک بزرگراه آزادگان
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا
  • راننده خواب‌آلود سبب مرگ پاکبان شد/ تکرار مرگ رفتگران گرگانی برای سومین سال
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق